Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vitesse laat zege uit handen glippen tegen strijdlustig FC Emmen

Door onze sportredactie

Vitesse heeft zaterdag een comfortabele voorsprong uit handen gegeven tegen FC Emmen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Phillip Cocu stond met 0-2 voor, maar moest na negentig minuten genoegen nemen met een punt: 2-2.

Vitesse had aan twee diepteballen voldoende om op 0-2 te komen op De Oude Meerdijk. Million Manhoef ontsnapte na een half uur aan de aandacht en opende gedecideerd de score. Even later verdubbelde Carlens Arcus bijna op identieke wijze de marge.

Emmen maakte nog voor rust de belangrijke aansluitingstreffer. Vitesse-doelman Kjell Scherpen, voorheen actief bij club uit Drenthe, moest een rebound toestaan na een schot van Mark Diemers. Jasin-Amin Assehnoun tikte daarna binnen.

Vitesse werd in de tweede helft teruggedrongen, maar leek met de zege aan de haal te gaan. Emmen kreeg vlak voor tijd loon naar werken. Na een fraaie individuele actie van Ole Romeny werkte Vitesse-verdediger Dominik Oroz onder druk van Ahmed El Messaoudi de bal in eigen goal.

Vitesse kon de uitoverwinning op sc Heerenveen (1-3) dus geen goed gevolg geven. De Arnhemmers blijven steken op de twaalfde plek. Emmen blijft zestiende.

Lees meer over:

Vitesse Eredivisie FC Emmen Voetbal