Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Verstappen na overtuigende zege in Monaco: 'Was een behoorlijk lastige race'

Door onze sportredactie

Max Verstappen won de Grand Prix van Monaco zondag weliswaar overtuigend, maar de Nederlander vond het naar eigen zeggen een behoorlijk lastige race. De Red Bull-coureur hield zijn hoofd koel in de natte slotfase en bleef Fernando Alonso ver voor.

"Het is heel mooi om hier te winnen, zeker op deze manier met de wisselende weersomstandigheden", zei Verstappen na afloop van de race. "We zijn rustig gebleven, hebben de overwinning gepakt en veel punten voor het team gescoord."

De van poleposition vertrokken Verstappen behield zijn bij de start zijn leidende positie en liep vervolgens steeds verder uit op Alonso. Met nog 25 rondes voor de boeg begon het stevig te regenen in Monaco, wat tot de nodige chaos leidde.

"Het was een behoorlijk lastige race, vooral omdat ik op de mediumband begon en Fernando op de harde band stond", vertelde Verstappen. "We wilden niet zo lang doorrijden, maar moesten dat wel doen omdat we wisten dat de regen onderweg was."

"Mijn banden begonnen te slijten, maar na een paar rondes wist ik ze toch weer enigszins aan de praat te krijgen. Toen begon het te regenen, ronde na ronde steeds iets harder. Daardoor moesten we naar de intermediates wisselen."

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

'Ik raakte de muur een paar keer, maar dat is Monaco'

De 25-jarige Verstappen hield zijn hoofd koel op het natte circuit en liep steeds verder uit. Uiteindelijk kwam de Limburger bijna een halve minuut voor Alonso over de finish en boekte hij zijn tweede zege in Monaco.

"Het was ontzettend glad. Als je aan de leiding rijdt, wil je niet te hard pushen, maar tegelijkertijd wil je ook niet te veel tijd verliezen. Dat was behoorlijk lastig. Ik raakte de muur nog een paar keer, maar dat is ook Monaco."

In het kampioenschap gaat Verstappen nu riant aan de leiding. Hij heeft 39 punten voorsprong op zijn teamgenoot Sergio Pérez, die door een crash in de kwalificatie vanaf de laatste plek startte en geen punten pakte.