Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Verstappen begint als vijftiende aan GP Jeddah na motorprobleem in kwalificatie

Door Joost Nederpelt

Max Verstappen is zaterdag tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië getroffen door motorproblemen. De Nederlander stapte in het tweede deel van de sessie op het circuit in Jeddah uit, nadat hij een snelle ronde moest afbreken. Hij kwam nog wel terug naar de pits, maar daar bleken de problemen niet op te lossen. Teamgenoot Sergio Pérez pakte poleposition.

Verstappen was de gedoodverfde favoriet voor de poleposition, maar er waren al wat twijfels over de betrouwbaarheid van zowel de Honda-motor als de versnellingsbak van Red Bull. Verstappen kreeg op zaterdagochtend een nieuwe versnellingsbak, terwijl er bij teamgenoot Sergio Pérez de nodige motoronderdelen werden gewisseld. Het probleem zat nu in de aandrijfas aan de rechterkant.

Bij het ontbreken van Verstappen stond Pérez op in het slotdeel van de kwalificatie. De Mexicaan ging rond in een 1.28,265 en pakte zo net als vorig jaar pole. Charles Leclerc reed in de Ferrari de tweede tijd, op twee dienden van Pérez. De Monegask moet echter een gridstraf van tien plaatsen inlossen en begint zodoende als twaalfde.

Fernando Alonso schuift zodoende met zijn Aston Martin op naar de eerste startrij. De Spanjaard was een halve seconde langzamer dan Pérez en reed zo de derde tijd, voor George Russell in de Mercedes. Carlos Sainz viel tegen met de tweede Ferrari en reed de vijfde tijd. De Spanjaard begint door de gridstraf van zijn teammaat Leclerc als vierde aan de race.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Achttiende tijd voor De Vries na problemen in slotttraining

Ook bij Red Bulls zusterteam AlphaTauri waren er problemen. Nyck De Vries verloor veel tijd door een motorwissel, waardoor hij de hele derde vrije training toe moest kijken.

Dat was nadelig voor de Nederlander, die voor het eerst in actie komt op het lastige circuit in Jeddah. De kwalificatie begon ook verre van ideaal, met een spin in zijn eerste poging. Daarvan herstelde De Vries zich wel, maar uiteindelijk kon hij geen ronde aan elkaar knopen die goed genoeg was om door te gaan naar het volgende deel van de kwalificatie. Hij start zondag als achttiende.

De Grand Prix van Saoedi-Arabië begint zondag om 18.00 uur.