Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Verpleegkundige die patiënten zou hebben gedood komt vrij, blijft verdachte

Door onze nieuwsredactie

De Drentse verpleegkundige die verklaarde patiënten te hebben gedood, is weer vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft niet genoeg bewijs om de man langer vast te houden. Hij blijft nog wel verdachte.

De raadkamer van de rechtbank Noord-Nederland meldt dat de verdenking tegen hem niet sterk genoeg is om "verdere voortzetting van het voorarrest te rechtvaardigen".

Het strafrechtelijk onderzoek is nog steeds in volle gang. De politie heeft al een groot aantal getuigen gehoord, onder wie collega-verpleegkundigen en betrokken artsen. "Maar dit onderzoek heeft er tot nu niet toe geleid dat concrete gevallen kunnen worden aangewezen waarbij hij op ontoelaatbare wijze betrokken was bij de dood van één of meerdere patiënten", staat in een verklaring. Deskundigen doen nu verder onderzoek naar meerdere sterfgevallen.

De 31-jarige Theodoor V. werd op 17 april opgepakt nadat hulpverleners aan de bel trokken. Ze verbraken hun beroepsgeheim omdat V. verklaarde de levens van een twintigtal patiënten te hebben beëindigd. Hij zei medische handelingen te hebben uitgevoerd bij patiënten die in zijn ogen terminaal waren en ernstig leden.

V. werkte ten tijde van zijn aanhouding bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Daarvoor werkte hij bij het UMCG en Martini Ziekenhuis in Groningen.

Lees meer over:

Assen Binnenland Groningen