Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Verder onderzoek nodig op voorwerpen in zoektocht naar Maddie McCann

De zoekactie bij het meer

De Duitse politie zegt dat het nog te vroeg is om te concluderen dat voorwerpen gevonden die vorige week werden gevonden in de zoektocht naar Maddie McCann, iets te maken hebben met de verdwijning van de peuter. Een woordvoerder zegt dat het nog dagen of mogelijk weken duurt voordat er duidelijkheid is.

Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 uit de vakantiewoning van haar ouders in Praia da Luz, in de Portugese Algarve. Vorige week werd drie dagen lang een stuwmeer 50 kilometer verderop uitgekamd door enkele tientallen onderzoekers uit Portugal, Duitsland en Groot-Brittannië.

Aanleiding voor de zoekactie was het onderzoek naar de Duitse zedendelinquent Christian Brückner. Hij werd in 2020 aangehouden als verdachte. Hij zit momenteel in Duitsland een celstraf uit voor het verkrachten van een 72-jarige vrouw in hetzelfde gebied. Het stuwmeer zou een favoriete locatie van hem zijn geweest.

Boorgaten

Een Portugese krant schreef eerder op basis van politiebronnen dat er een relevante aanwijzing was gevonden, maar kon geen details daarover geven. Ook in het nieuwste persbericht zwijgt de politie over wat er precies is gevonden bij het meer.

Wel was duidelijk dat agenten in het water naar sporen hadden gezocht en daarnaast op de oever boorgaten hadden gegraven voor grondanalyse.