Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Veerman keert terug in basis van kwakkelend PSV, aanwinst Silva op de bank

Door onze sportredactie

PSV begint zaterdag met Joey Veerman aan de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles in de Eredivisie. De herstelde Luuk de Jong staat eveneens aan de aftrap in het Philips Stadion, waar aanwinst Fábio Silva op de bank begint.

De 24-jarige Veerman begon het seizoen als basisspeler bij PSV, maar de laatste weken moest hij met een reserverol genoegen nemen. De eerste basisplek van Veerman sinds 7 januari gaat ten koste van Érick Gutiérrez.

Trainer Ruud van Nistelrooij kan tegen Go Ahead weer over De Jong beschikken. De aanvoerder viel vorige week tegen Vitesse (1-0-winst) uit met een hoofdblessure en miste daardoor de midweekse wedstrijd tegen FC Emmen (1-0-nederlaag).

Door de rentree van De Jong verhuist Anwar El Ghazi naar de flank. De voorhoede wordt gecompleteerd door Xavi Simons. In de defensie heeft Van Nistelrooij een plek ingeruimd voor Philipp Mwene. Hij vervangt de geschorste Mauro Júnior, die een rode kaart kreeg tegen FC Emmen. Phillip Max begint op de bank.

Datzelfde geldt voor Silva. De Portugese spits werd woensdag op huurbasis overgenomen van Wolverhampton Wanderers en kan zijn debuut maken voor PSV. Yorbe Vertessen is er niet meer bij. Hij speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Union Sint-Gillis.

PSV al bijna vier decennia ongeslagen tegen Go Ahead

PSV bleef door de sof in Emmen steken op 35 punten. De Eindhovenaren hebben zes punten minder dan Feyenoord, dat de koppositie in zijn bezit heeft. AZ heeft vier punten meer dan PSV. Go Ahead Eagles is de nummer tien.

PSV is in Eredivisie-verband al 39 jaar ongeslagen tegen Go Ahead Eagles. De laatste keer dat de club uit Eindhoven verloor van de formatie uit Deventer was op 19 november 1983 (2-1).

Het duel tussen PSV en Go Ahead Eagles begint om 16.30 uur en staat onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyük.

Lees meer over:

PSV Eredivisie Go Ahead Eagles