Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van Gerwen wint simpel en treft Price in kwartfinales European Darts Open

Door onze sportredactie

Michael van Gerwen heeft zondag overtuigend de kwartfinales van de European Darts Open bereikt. De Nederlander rekende in Leverkusen af met de Belg Dimitri Van den Bergh: 6-2. Ook Danny Noppert mag blijven hopen op de titel.

De 33-jarige Van Gerwen maakte bij een stand van 1-2 het verschil door de leg van Van den Bergh te winnen. 'Mighty Mike', die een gemiddelde van rond de honderd noteerde, liet zich daarna geen enkele leg meer afsnoepen.

Het was de tweede keer dat Van Gerwen dit weekend in actie kwam op de European Darts Open. De Brabander begon het toernooi van de PDC Pro Tour zaterdag met een overwinning op landgenoot Raymond van Barneveld: 6-4.

Van Gerwen wacht in de kwartfinales een duel met Gerwyn Price. De Welshman gunde regerend wereldkampioen Michael Smith slechts twee legs: 6-2.

Ook Noppert mag strijden voor een plek bij de laatste vier. De Fries was veel te sterk voor Dave Chisnall: 6-1. Dirk van Duijvenbode kan zich nog voor de kwartfinales plaatsen. De Katwijker neemt het op tegen de Engelsman Ross Smith.

De kwartfinales, halve finales en finale worden allemaal op zondag gespeeld. De European Darts Open is het tweede evenement van dit jaar op de PDC European Tour. Eind februari werd het Baltic Sea Darts Open gewonnen door Chisnall.