Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van Gerwen weer in finale Premier League, maar krijgt daarin oorwassing

Michael van Gerwen blijft goed op dreef in de Premier League darts. Ook donderdagavond, tijdens de achtste speelronde, bereikte de Vlijmenaar de finale. Maar daarin had hij niets in te brengen tegen de Welshman Gerwyn Price.

Van Gerwen begon de achtste speelronde met een wedstrijd tegen de Schot Peter Wright. Dat duel ging lange tijd gelijk op en 'MVG' had in de beslissende leg een fraaie 150-uitgooi nodig - terwijl 'Snakebite' klaarstond om 116 uit te finishen - om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Wachten op privacy instellingen...

Dreigende whitewash
In de halve finale kende 'Mighty Mike' vervolgens geen moeite met de Engelsman Nathan Aspinall, die een ronde eerder nog afrekende met de Belg Dimitri van den Bergh. Van Gerwen zette 'The Asp' met 6-0 opzij.

Dat beloofde wat voor de finale tegen Gerwyn Price. Maar daarin moest 'MVG' de eerste leg, die hij mocht beginnen, meteen afstaan. Dit bleek de voorbode een zware wedstrijd. Met een tien- en een twaalfdarter liep de Welshman verder weg bij Van Gerwen. Even dreigde en zogenoemde whitewash voor Van Gerwen - een 6-0 nederlaag - maar dat wist de Vlijmenaar met het raken van de dubbel tien in de zesde leg te voorkomen. Maar dit bleek slechts uitstel van executie. Een beurt later maakte Price - die per beurt een gemiddelde haalde van 114,96 - het karwei alsnog af met een tiendarter op dubbel twintig.

Stand
Van Gerwen gaat nog altijd aan de leiding in de Premier League darts, met 25 punten. Price, die vorige week ook al de speelronde in Nottingham op zijn naam schreef, volgt op zeven punten.

"Ik speel de laatste paar weken echt goed", vertelde de Welshman na afloop van de finale. "Het is fijn om zo te spelen. Zeker tegen Michael heb je dit nodig om te kunnen winnen."

De volgende speelronde, volgende week donderdag, vindt plaats in het Duitse Berlijn. Daar treft Van Gerwen in de eerste ronde de Welshman Jonny Clayton.

Wachten op privacy instellingen...