Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van Gerwen nipt te sterk voor Wright in eerste ronde Premier League Newcastle

Door onze sportredactie

Michael van Gerwen heeft donderdag met moeite de halve finales bereikt van de Premier League-speelronde in Newcastle. De Nederlander was met 6-4 te sterk voor Peter Wright.

'Mighty Mike' brak Wright direct in de eerst leg en pakte een break voorsprong. In de achtste leg brak Wright Van Gerwen terug en maakte er 4-4 van. Van Gerwen brak Wright daarna opnieuw, waarna de weg naar de overwinning vrij leek. Wright dwong echter toch een beslissende leg af, die hij vervolgens zelf mocht beginnen. In die beslissende leg besliste Van Gerwen met een 150-finish de partij.

Van Gerwen noteerde een gemiddelde van 92,84 per drie pijlen, tegenover een gemiddelde van 89,13 voor Wright. Op zijn dubbels was Van Gerwen wat slordig. De drievoudig wereldkampioen gooide 30 procent van zijn dubbels raak (6 uit 20), Wright raakte 55,6 procent van zijn dubbels (5 uit 9).

Van Gerwen en Wright stonden vorige week ook al tegenover elkaar in de openingsronde van de Premier League. De Brabander liet toen geen spaan heel van de tweevoudig wereldkampioen en won met 6-1.

Later op de avond neemt Van Gerwen, die riant aan kop staat in de Premier League, het op tegen Nathan Aspinall of Dimitri van den Bergh.

Lees meer over:

Michael van Gerwen Premier League Darts Darts