Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van Gerwen met fraai gemiddelde langs Van Barneveld op European Darts Open

Door onze sportredactie

Michael van Gerwen heeft zaterdag nipt gewonnen van Raymond van Barneveld. De 33-jarige Brabander was in de tweede ronde van de European Darts Open met 6-4 te sterk voor zijn landgenoot.

Van Gerwen en Van Barneveld deden weinig voor elkaar onder op het podium in Leverkusen. Pas in de laatste leg wist Van Gerwen 'Barney' voor het eerst te breken, waarna hij meteen de wedstrijd op zijn naam schreef. Van Gerwen noteerde een uitstekend gemiddelde van 108,22 per drie pijlen. Van Barneveld zette daar een gemiddelde van 97,93 tegenover.

Het was voor het eerst in ruim een jaar dat beide Nederlanders tegenover elkaar stonden. In februari 2022 was Van Gerwen op Players Championship 3 met 6-3 te sterk voor Van Barneveld. De laatste keer dat Van Barneveld van Van Gerwen won was tijdens de World Series Finals in november 2018.

In de achtste finales neemt Van Gerwen het op tegen James Wade of Dimitri Van den Bergh. De wedstrijd tussen de Engelsman en de Belg staat later op zaterdagavond op het programma.

Van Gerwen, die zondag op Players Championship 7 zijn eerste toernooizege van het jaar boekte, is derde Nederlander die zich plaatst voor de achtste finales. Danny Noppert rekende zaterdagmiddag af met Chris Dobey (6-2) en Dirk van Duijvenbode was met 6-3 te sterk voor Ted Evetts.

Voor een plaats in de kwartfinales neemt Noppert het zondag op tegen Dave Chisnall. Dirk van Duijvenbode moet zien af te rekenen met Ross Smith.

Lees meer over:

Raymond van Barneveld Michael van Gerwen Darts