Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van de Zandschulp speelt al weken met blessure: 'Veters strikken doet al pijn'

Door onze sportredactie

Botic van de Zandschulp kampt al enkele weken met een voetblessure. De Veenendaler zei maandag na zijn vroege uitschakeling op Roland Garros tegen de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante dat hij continu pijn voelt.

"Ik loop al een tijdje met een ei op mijn voet", zei Van de Zandschulp. De kopman van het Nederlandse tennis liep de blessure op na het toernooi van München, waar hij in de verloren finale tegen Holger Rune vier matchpoints onbenut liet.

Van de Zandschulp wil niet aangeven hoe hij de blessure precies heeft opgelopen. De 27-jarige tennisser kon naar eigen zeggen in aanloop naar Roland Garros niet het gewenste trainingsschema afwerken.

"Als ik mijn veters strik, dan doet het al pijn. En ook bij het afzetten voel ik het heel erg. Ik kon vandaag matig tot niet bewegen." Van de Zandschulp verloor in vier sets van Tirante, die zijn debuut maakte op Roland Garros.

Deelname Rosmalen in gevaar

Van de Zandschulp vreest door de blessure voor zijn deelname aan het grastoernooi van Rosmalen, dat over iets meer dan anderhalve week begint. Wimbledon, het derde Grand Slam-toernooi van het seizoen, gaat op 3 juli van start.

"Ik stop voorlopig met spelen en ga pas weer beginnen als ik pijnvrij ben", zei Van de Zandschulp. "Dat is de afgelopen weken niet het geval geweest. Daardoor kon ik hier niet presteren hoe ik had gewild."

Door het verlies van Van de Zandschulp zijn er nog twee Nederlanders actief in het enkelspel op Roland Garros. Tallon Griekspoor won zondag zijn eersterondepartij tegen de Spanjaard Pedro Martínez, terwijl Arantxa Rus dinsdag haar eerste wedstrijd speelt tegen de Oostenrijkse Julia Grabher.