Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van de Zandschulp geeft voorsprong weg en mist kwartfinales Miami

Foto: ANP

Het is Botic van de Zandschulp net niet gelukt een plek in de kwartfinales van het masterstoernooi van Miami af te dwingen. De beste tennisser van Nederland, als 26e geplaatst in Florida, gaf in de vierde ronde een voorsprong uit handen tegen de Fin Emil Ruusuvuori, die met 4-6 6-4 7-5 won. Van de Zandschulp stond met 6-4 4-3 voor, met een servicebreak. In de derde set kwam hij van een 5-2-achterstand nog terug tot 5-5.

Van de Zandschulp (27) kwam bij een masterstoernooi nog nooit verder dan de derde ronde. Vorig jaar wist hij twee wedstrijden te winnen in Indian Wells, waar hij in de derde ronde verloor van de Serviër Miomir Kecmanovic.

Bij de laatste acht neemt Ruusuvuori het op tegen de Italiaan Jannik Sinner, die eerder op de dag de Rus Andrej Roeblev met 6-2 6-4 versloeg.

Vorig jaar bleef Van de Zandschulp nog in de openingsronde steken in Miami, waar er in en rondom het Hard Rock Stadium wordt gespeeld. Het stadion wordt normaal gesproken door American football-club Miami Dolphins gebruikt.