Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van Bommel krijgt met Antwerp dreun in titelrace, maar blijft koploper

Door onze sportredactie

Het Royal Antwerp FC van Mark van Bommel heeft zondag verzuimd zich al te kronen tot kampioen van België. Tegen directe concurrent Union Saint-Gilloise gaf de koploper met een man meer een 1-0-voorsprong uit handen in de slotfase: 1-1.

Bij een zege op de concurrent zou de ploeg van Van Bommel zeker zijn van het kampioenschap. Met een goal na ruim een kwartier zette Vincent Janssen Antwerp op koers voor de eerste landstitel sinds 1957. Nadat Union na een klein uur met tien man verder moest door een rode kaart van Senne Lynen leek de titel nabij.

Union, waar Bart Nieuwkoop in de basis stond, toonde zich echter uiterst effectief. Bij zo'n beetje de eerste de beste kans in de tachtigste minuut sloeg Cameron Puertas toe met een van richting veranderd schot. De thuisploeg kon daarna geen opening meer forceren. Bij Antwerp hadden Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Calvin Stengs een basisplaats en viel Gyrano Kerk in de 79e minuut in.

Antwerp en Union hebben nu beide 46 punten. KRC Genk komt op 45 punten als het later op zondag afrekent met Club Brugge. Volgende week zondag is de laatste speelronde met Genk-Antwerp en Union-Club Brugge.

Bij een zege op Genk is Antwerp sowieso kampioen: Union kan in punten nog wel langszij komen, maar bij een gelijke stand krijgt Antwerp voorrang. Na de reguliere competitie werd het puntentotaal van Union namelijk naar boven afgerond en dat van Antwerp niet.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Union dompelt Antwerp vanuit het niets in rouw

Antwerp en Union maakten er zondag een aantrekkelijke openingsfase van, waarbij de thuisploeg de dominante partij was en ook na ruim een kwartier de score opende.

Op aangeven van Stengs schoot Janssen de bal fraai in de korte hoek. De voormalig Oranje-international had zich slim vrijgelopen. Union stelde hier nauwelijks iets tegenover. De bezoekers misten de creativiteit om tot kansen te komen en gingen rusten met een 1-0-achterstand.

Met PSV-huurling Yorbe Vertessen in de ploeg probeerde Union een ommekeer te bewerkstelligen, maar de bezoekers legden bijna geen enkele fatsoenlijke aanval op de mat. In de 57e minuut kreeg Antwerp een volgende meevaller in de vorm van een rode kaart voor Union-middenvelder Senne Lynen, die Ekkelenkamp onderuit schoffelde.

Alle seinen leken op groen te staan voor een kampioensfeest van Antwerp, maar vanwege de treffer van Puertas gaat het feest in elk geval voorlopig niet door.

Stand in play-offs om Belgische titel: