Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Van Bommel en Overmars halen met Kerk vierde Nederlander naar Antwerp

Door onze sportredactie

Het Royal Antwerp van trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars heeft zich zaterdag versterkt met Gyrano Kerk. De 27-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Lokomotiv Moskou.

Kerk, wiens contract bij Lokomotiv Moskou doorloopt tot medio 2025, maakt bij zijn transfer gebruik van een uitzonderingsbepaling van de FIFA. Spelers die uitkomen in de Russische competitie mogen sinds de Russische invasie in Oekraïne onder voorwaarden een tijdelijke overstap maken.

In afwachting van groen licht trainde de aanvaller de afgelopen dagen al mee met de groep van Van Bommel.

Kerk liet dit seizoen twee treffers in zeventien competitieduels aantekenen voor Lokomotiv Moskou, dat slechts veertiende staat in de Russische competitie. De club uit Moskou nam de aanvaller in de zomer van 2021 voor ongeveer zeven miljoen euro over van FC Utrecht.

Na Calvin Stengs, Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen is Kerk de vierde Nederlander in de selectie van Antwerp. Janssen speelde van hen de meeste competitieduels: 22. Ekkelenkamp kwam achttien keer in actie en op Stengs werd vijftien keer een beroep gedaan. Met veertien goals voert Janssen samen met Paul Onuachu van Racing Genk de topscorerslijst aan.

Antwerp bekleedt de derde positie in de Belgische competitie. De ploeg van Van Bommel heeft 45 punten, tien minder dan lijstaanvoerder Racing Genk. Zondag gaat Antwerp op bezoek bij Anderlecht.

Lees meer over:

Voetbal Royal Antwerp