Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Valpartijen kosten kunstrijdster Van Zundert plek in top tien op EK

Door onze sportredactie

Kunstrijdster Lindsay van Zundert heeft haar tiende positie op het EK in het Finse Espoo niet kunnen handhaven bij de vrije kür. De Brabantse viel zaterdag twee keer en eindigde op de veertiende plaats.

Door haar valpartijen kreeg de zeventienjarige Van Zundert slechts 99,97 punten van de jury, wat de vijftiende score was. Van Zundert kwam uit op een totaalscore van 158,10 punten.

De Europese titel ging naar Anastasiia Gubanova uit Georgië. Die bleef na de hoogste score op de vrije kür met een totaal van 199,91 punten de Belgische Loena Hendrickx voor. Het brons was voor Kimmy Repond uit Zwitserland.

Van Zundert had zich overtuigend geplaatst voor de vrije kür. Met een bijna foutloos optreden zette de kunstrijdster de tiende score neer op de korte kür. Ze zat zo bij de beste 24 kunstrijdsters die zaterdag ook in actie mochten komen.

Van Zundert werd vorig jaar achttiende bij haar debuut op de Olympische Spelen in Peking. Op het EK van 2022 haalde ze de vrije kür niet en werd ze 27e. In maart wordt het WK kunstrijden afgewerkt in het Franse Montpellier.

Lees meer over:

Kunstrijden Lindsay van Zundert