Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

United wint dankzij prachtgoal Rashford ook bij Betis en is kwartfinalist in EL

Door onze sportredactie

Manchester United heeft probleemloos de kwartfinales van de Europa League bereikt. Na de 4-1-zege van vorige week tegen Real Betis won de ploeg van coach Erik ten Hag donderdag met 0-1 in Spanje.

Na de ruime overwinning op Old Trafford stond Manchester United al met één been in de kwartfinales. Betis probeerde het in de return nog wel en was in de elfde minuut dicht bij de 1-0 toen de 41-jarige Joaquín van afstand op de paal schoot.

In het vervolg van de eerste helft waren de kansen schaars in het Estadio Benito Villamarín, al kwam United op slag van rust bijna op voorsprong. Een inzet van Facundo Pellistri belandde op de paal, waarna Wout Weghorst verzuimde de rebound binnen te tikken.

In de tweede helft was het wel snel raak voor United. Marcus Rashford kreeg elf minuten na rust alle ruimte om uit te halen en plaatste de bal vanaf zo'n 20 meter prachtig in de rechterhoek.

Als Betis überhaupt nog in een stunt geloofde, kwam er door de goal van Rashford een einde aan het laatste sprankje hoop voor de Spanjaarden. Ten Hag voerde daarna nog vijf wissels door en zag hoe zijn ploeg de wedstrijd gecontroleerd uitspeelde.

Weghorst en Tyrell Malacia speelden beiden de hele wedstrijd mee bij Manchester United. Oud-Ajacied Antony ontbrak wegens ziekte bij 'The Red Devils'.

Achtste finales Europa League

Ook Juventus en Sevilla naar laatste acht

Ook Juventus plaatste zich voor de kwartfinales van de Europa League. De Italianen klopten het SC Freiburg van doelman Mark Flekken in de return met 0-2, nadat ze de heenwedstrijd in Turijn vorige week al met 1-0 hadden gewonnen.

Dusan Vlahovic benutte vlak voor rust een penalty na hands van Manuel Gulde, die daarvoor van scheidsrechter Serdar Gözübüyük zijn tweede gele kaart kreeg. Federico Chiesa verdubbelde de voorsprong diep in blessuretijd.

Sevilla schaarde zich ondanks een 1-0-nederlaag bij Fenerbahçe ook bij de laatste acht. De Spanjaarden hadden de heenwedstrijd met 2-0 gewonnen. Enner Valencia maakte uit een penalty de enige goal in Turkije. Jari Oosterwolde maakte de negentig minuten vol bij Fenerbahçe en de geblesseerde Karim Rekik ontbrak bij Sevilla.