Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Uitblinker Mats Seuntjens verruilt RKC Waalwijk na half jaar voor FC Utrecht

Door onze sportredactie

Mats Seuntjens vervolgt zijn loopbaan bij FC Utrecht. De 31-jarige multifunctionele aanvaller vertrekt een half jaar na zijn komst transfervrij bij RKC Waalwijk. Seuntjens tekent in Utrecht voor een jaar, met een optie op een extra seizoen.

Sinds zijn komst in januari maakt Seuntjens indruk bij RKC, dat hem overnam van Fortuna Sittard. In negentien Eredivisie-duels maakte hij vier treffers en gaf hij acht assists. Daarmee had de spelverdeler een belangrijk aandeel in de negende plaats van de Brabanders.

Na het aantrekken van NEC'er Souffian El Karouani is Seuntjens de tweede aanwinst van FC Utrecht voor het komende seizoen. Met de komst van van de Bredanaar lijkt FC Utrecht voor te sorteren op het vertrek van een aantal spelers.

Spits Bas Dost beschikt net als middenvelder Sander van de Streek over een aflopend contract, terwijl verwacht wordt dat clubtopscorer Anastasios Douvikas een transfer gaat maken.

'Hij is creatief, eigenzinnig en technisch vaardig'

Seuntjens neemt veel ervaring mee naar FC Utrecht. In zijn loopbaan kwam de jongere broer van Ralf Seuntjens eerder uit voor NAC Breda, AZ en het Turkse Gençlerbirligi.

"Mats is een speler die het verschil kan maken in wedstrijden. Hij is creatief, eigenzinnig, technisch vaardig en speelt met flair en durf", is FC Utrecht-directeur Jordy Zuidam vol lof over de aanwinst.

RKC raakt deze zomer meer belangrijke krachten kwijt. Ook trainer Joseph Oosting (FC Twente), Saïd Bakari en Pelle Clement (beiden Sparta Rotterdam) kozen in de afgelopen periode voor een nieuw avontuur.