Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

UBS heeft een miljard dollar over voor noodlijdend Credit Suisse

Door onze nieuwsredactie

De Zwitserse bank UBS, de grootste van het land, heeft 1 miljard dollar (930 miljoen euro) over voor de overname van de noodlijdende bank Credit Suisse. Dat meldt zakenkrant Financial Times. De deal zou uiterlijk zondagavond rond moeten zijn.

De Zwitserse regering zou daarnaast van plan zijn om enkele wetten te wijzigen, zodat een instemming van aandeelhouders omzeild kan worden.

Onder Zwitserse regelgeving moet UBS normaal gesproken zijn aandeelhouders zes weken de tijd geven om zich over de overname te buigen. Met de noodmaatregelen wordt die 'consultatieperiode' overgeslagen.

UBS voert dit weekend gesprekken met Credit Suisse over een volledige of gedeeltelijke overname. Met die fusie willen de Zwitserse autoriteiten dat het vertrouwen in de bankensector van Zwitserland wordt hersteld.

Op de aandelenbeurzen is afgelopen week grote onrust ontstaan rond Credit Suisse na het omvallen van verschillende regionale banken in de Verenigde Staten. De Zwitserse centrale bank heeft al miljarden aan steun toegezegd aan Credit Suisse.

Lees meer over:

Economie