Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Twitter balanceert niet langer op de rand van de afgrond

Door onze techredactie

Het directe gevaar van een faillissement van Twitter is afgewend, meldt de nieuwe Twitter-eigenaar Elon Musk. Onder zijn leiding is in de afgelopen maanden ongeveer de helft van het personeel ontslagen. Ook heeft het bedrijf veel kostenbesparingen doorgevoerd.

Volgens Musk verdient het sociale medium nu evenveel geld als eruit gaat aan kosten. De miljardair meldt ook dat het nog altijd goed gaat met het aantal minuten dat gebruikers gemiddeld op Twitter doorbrengen.

Musk, die Twitter eind oktober in handen kreeg, noemde de afgelopen drie maanden "extreem zwaar". Hij was in die periode niet alleen bezig met een grote reorganisatie bij Twitter, maar had ook de dagelijkse leiding bij autofabrikant Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX. "Ik zou die pijn niemand toewensen", tweette Musk.

Twitter heeft ook de eerste rentebetaling op een lening van 12,5 miljard dollar (11,6 miljard euro) gedaan. Die lening ging Musk aan om het socialemediabedrijf over te nemen.

De afgelopen tijd verschenen meerdere berichten dat Twitter die betaling niet op tijd kon doen. Het bedrijf betaalde bijvoorbeeld geen huur voor verschillende kantoorpanden.