Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Trumps bedrijf krijgt boete van 1,6 miljoen dollar voor belastingfraude

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Belastingfraude De rechter heeft het maximale boetebedrag uitgedeeld voor de belastingfraude waaraan leidinggevenden van het bedrijf van Donald Trump zich schuldig maakten.

De Trump Organization, het bedrijf van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, heeft een boete van 1,6 miljoen dollar (ongeveer 1,5 miljoen euro) gekregen vanwege belastingfraude. Dat melden internationale persbureaus vrijdag. Leidinggevenden van het bedrijf kregen decennialang zaken als schoolgelden en auto’s van het bedrijf, zodat hun salaris lager leek.

Twee bedrijven die onder de Organization vallen, Trump Corporation en Trump Payroll Corporation, krijgen elk de helft van de boete voor hun rekening. Het geldbedrag is voor de bedrijven makkelijk op te brengen, maar volgens nieuwssite Bloomberg is de schade groter. De reputatie van de Trump Organization heeft een deuk opgelopen, en de veroordeling zou een drempel vormen voor nieuwe deals en leningen.

Een jury oordeelde vorige maand dat Trumps bedrijf schuldig was aan fraude, en aan de hand daarvan heeft de rechter vrijdag het maximale boetebedrag uitgedeeld. Trump was zelf geen verdachte in de zaak en ontkende volgens persbureau AP te weten van de belastingontduiking.

Lees ook Trump komt juridisch steeds meer onder vuur te liggen. Hoe kwetsbaar is hij?