Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Toulouse kan ondanks fraaie treffer Van den Boomen niet stunten tegen PSG

Door onze sportredactie

Toulouse heeft zaterdag op bezoek bij Paris Saint-Germain net niet voor een stunt kunnen zorgen. Ondanks een fraai openingsdoelpunt van Branco van den Boomen verloor verloor de nummer twaalf uit de Ligue 1 met 2-1.

De 27-jarige Van den Boomen schoot in de twintigste minuut uit een vrije trap raak in de verre hoek. Voor de Nederlandse revelatie, die dit seizoen ook al zeven assists leverde, was het zijn vijfde doelpunt van het seizoen.

In de 38e minuut maakte Achraf Hakimi op spectaculaire wijze gelijk. De rechtsback kapte naar binnen en schoot van afstand met zijn verkeerde linkerbeen in de kruising. Lionel Messi bepaalde een kwartier na rust de eindstand. De Argentijnse superster krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met veel gevoel in het doel.

In blessuretijd kwam Paris Saint-Germain nog goed weg. Uit de kluts belandde de bal voor de voeten van Anthony Rouault, die daarmee van dichtbij een vrije schietkans kreeg. Doelman Gianluigi Donnarumma redde echter uitstekend.

Naast Van den Boomen speelde ook Stijn Spierings de hele wedstrijd bij de bezoekers. Thijs Dallinga kwam na een uur in het veld. Oud-AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal werd tien minuten voor tijd gewisseld.

Paris Saint-Germain staat dankzij de zege steviger aan kop in de Ligue 1. De ploeg van trainer Christophe Galtier heeft acht punten meer dan nummer twee Olympique Marseille, dat zondagavond in actie komt tegen OGC Nice (54 om 46 punten).