Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Topfavoriet Alcaraz na krampaanval kansloos tegen Djokovic

Foto: ANP

Tennisser Carlos Alcaraz heeft door fysiek ongemak aan het begin van de derde set kansloos verloren van Novak Djokovic in de halve finale van Roland Garros. De Spaanse topfavoriet kreeg volgens nog officieuze medische updates last van kramp, onder meer in zijn been. Tot dat moment ging zijn partij tegen de nummer 3 van de wereld grotendeels gelijk op, in het vervolg raakte Alcaraz vrijwel geen bal meer, 6-3 5-7 6-1 6-1. Van opgeven wilde hij in een vol stadion in Parijs echter niet weten.

De ontmoeting, waar de meeste liefhebbers al vanaf het begin van het toernooi naar uitkeken, voldeed met vaak hoogstaand spel in de eerste twee sets aan de verwachtingen. Eenmaal zelfs retourneerde Alcaraz dusdanig fenomenaal, dat hij applaus van zijn gelouterde tegenstander kreeg. Djokovic, zeer solide spelend, won het eerste bedrijf dankzij een vroege break. In de tweede set kwam Alcaraz terug, in een fase dat de kansen voortdurend wisselden. Het was pas de tweede partij tussen Alcaraz en Djokovic. De eerste, vorig jaar in Madrid, werd gewonnen door Alcaraz.

De andere halve finale gaat later vrijdag tussen Casper Ruud uit Noorwegen en de Duitser Alexander Zverev. De finale is zondag.