Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Titelhouder Krejcíková in eerste ronde Roland Garros onderuit tegen Frans talent

Barbora Krejcíková is op Roland Garros al in de eerste ronde uitgeschakeld. De Tsjechische titelhouder verloor maandag ondanks een voortvarende start in drie sets van het Franse talent Diane Parry.

De 26-jarige Krejcíková ging na een partij van ruim twee uur ten onder in het overdekte Court Philippe Chatrier. De nummer twee van de wereld won de eerste set nog met 1-6, waarna ze zich in de twee daaropvolgende sets met 6-2 en 6-3 liet verrassen door Parry.

Parry maakte het op haar eerste matchpoint af met een forehand, die te machtig bleek voor de kampioene van vorig jaar. De jonge speelster stak een tikkeltje verbijsterd haar beide armen de lucht in voor het uitzinnige Franse publiek.

De negentienjarige Parry is de mondiale nummer 97. Ze deed drie jaar geleden al mee aan Roland Garros en won toen op zestienjarige leeftijd haar partij in de eerste ronde. Tijdens de afgelopen twee edities verloor ze in de openingsronde.

Krejcíková pakte vorig jaar zeer verrassend de titel in Parijs. In de finale was ze in drie sets te sterk voor de Russin Anastasia Pavljoetsjenkova, die dit jaar vanwege een knieblessure ontbreekt op Roland Garros.

Eerder op de dag strandde ook Naomi Osaka in de eerste ronde van het graveltoernooi in Parijs. De viervoudig Grand Slam-winnares verloor in twee sets van de Amerikaanse Amanda Anisimova.