Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tien nieuwe miljoenen voor investeringsfonds UNIIQ

Nieuws -

Investeringsfonds UNIIQ ontvangt zo’n tien miljoen euro extra aan belegbaar vermogen van instanties uit Zuid-Holland. UNIIQ is een zogeheten proof-of-conceptfonds. Het richt zich op hele prille initiatieven.

Geldschieters zijn de gemeente Rotterdam voor 2,6 miljoen euro, de provincie Zuid-Holland, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Stichting HEID in het fonds. Hierdoor is er de komende jaren zo’n tien miljoen euro extra beschikbaar voor innovatieve start-ups in de Rotterdamse regio. Er zat al dertig miljoen euro in de pot, veelal van universiteiten en overheden uit de provincie.

Het nieuws over het extra geld werd gisteren bekendgemaakt tijdens het Upstream Festival. Dat
een jaarlijks evenement voor start-ups en scale-ups uit de regio.

Het UNIIQ-fonds biedt ondernemers startkapitaal om plannen te realiseren en de meest risicovolle fase van concept tot veelbelovend bedrijf te overbruggen. Het proces is erop gericht om de stap naar vervolgfinanciering te maken. UNIIQ verstrekt financieringen aan innovatieve en academische startende ondernemers binnen de RIS3 -sectoren, voornamelijk in Cleantech, Life Sciences & Health, Safety & Security, Horticulture, Smart Industry en Cross overs in Zuid-Holland. Ook biedt UNIIQ begeleiding om ervoor te zorgen dat producten sneller richting de markt gaan. De financiering per aanvraag is maximaal 350.000 euro en wordt beschikbaar gesteld als converteerbare lening.

Het fonds zegt op zijn site: “Dat doen we voor zowel academische spin-offs, als voor innovatieve starters zonder link naar de universiteiten.” Dat is een stille verwijzing naar het Graduate Entrepreneur Fund. Dat vist in dezelfde vijver met als verschil dat de portfoliobedrijven ergens een connectie met de Erasmus Universiteit moeten hebben. In dat fonds zit een kleine zestig miljoen.