Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tennissers Team Wereld pakken Laver Cup ten koste van verzwakt Team Europa

Door onze sportredactie

De tennissers van Team Wereld hebben meteen in de eerste partij op de slotdag de Laver Cup veroverd. In Vancouver wonnen de Amerikanen Frances Tiafoe en Ben Shelton de dubbelpartij van de Pool Hubert Hurkacz en de Rus Andrey Rublev.

Tiafoe en Shelton waren hun tegenstanders in twee tiebreaks de baas. Het werd 7-6 (4) en 7-6 (5). Team Wereld kwam daarmee op de benodigde dertien punten voor de eindzege.

Het Team Wereld van coach John McEnroe was zaterdag al op een vrijwel niet meer te achterhalen voorsprong van 10-2 gekomen. Na de openingsdag stond het team al met 4-0 voor.

Zaterdag wist alleen de Noor Casper Ruud het verzwakte Team Europa - onder anderen Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Rafael Nadal, Daniil Medvedev en Stéfanos Tsitsipás deden niet mee - aan twee punten te helpen. Hij won van de Amerikaan Tommy Paul.

Een overwinning op de slotdag levert drie punten op, waardoor het team van McEnroe na de dubbelpartij zeker was van de eindzege. Team Europa stond onder leiding van Björn Borg.

Team Wereld won het naar tennislegende Rod Laver genoemde toernooi vorig jaar voor het eerst. De vier eerdere edities werden telkens gewonnen door de Europese tennissers.

Lees meer over:

Tennis Laver Cup