Netherlands
This article was added by the user Victoria Johnson. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Swiatek wint weer en is een zege verwijderd elf jaar oud record Wozniacki

Iga Swiatek is nog een zege verwijderd van het record van Caroline Wozniacki, die verdeeld over 2010 en 2011 28 wedstrijden op rij won op WTA-1000-toernooien. De Poolse versloeg zaterdag in de halve finales op het gravel in Rome de Belarussische Aryna Sabalenka (WTA-8) in twee sets: 6-2 en 6-1.

De twintigjarige Swiatek staat nu op 27 overwinning op rij op WTA-1000-toernooien en bij winst zondag in de finale in Rome evenaart ze Wozniacki, die in 2020 een punt zette achter haar carrière. De nummer één van de wereld is Serena Williams al voorbij. De Amerikaanse won in 2013 26 keer op rij.

Om Wozniacki te evenaren moet Swiatek in de eindstrijd in de Italiaanse hoofdstad Ons Jabeur (WTA-7) of Daria Kasatkina (WTA-23) verslaan.

Swiatek moet daarna eventueel nog wel lang wachten om het record alleen in handen te krijgen. Het eerstvolgende WTA-1000-toernooi (de hoogst aangeschreven toernooien na de Grand Slams) is pas in augustus de Canadian Open in Toronto.

Teleurstelling bij Aryna Sabalenka.

Teleurstelling bij Aryna Sabalenka.
Teleurstelling bij Aryna Sabalenka.

Teleurstelling bij Aryna Sabalenka.

Foto: Getty Images

Laatste nederlaag Swiatek was tegen Ostapenko

Als Swiatek de eindzege pakt in Rome is dat haar vijfde toernooizege op rij. Ze zegevierde al in Stuttgart, Miami, Indian Wells en Doha en won tussendoor ook nog twee wedstrijden voor het Poolse team in de Billie Jean King Cup. Sinds 4 april is ze de nummer één van de wereldranglijst.

De laatste nederlaag van Swiatek dateert van 16 februari, toen Jelena Ostapenko in de twee ronde van het WTA-500-toernooi van Dubai in drie sets te sterk was.

Door haar prestaties is Swiatek ook de favoriet voor Roland, Garros, dat over acht dagen begint in Parijs. Twee jaar geleden won ze het Franse Grand Slam-toernooi en in 2021 kwam ze tot de kwartfinales.

Iga Swiatek.

Iga Swiatek.
Iga Swiatek.

Iga Swiatek.

Foto: Getty Images