Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Straf en mogelijk handbreuk geplaagde motorracer Márquez

Motorcoureur Marc Márquez heeft in ieder geval een straf overgehouden aan zijn crash in de Grote Prijs van Portugal, maar mogelijk ook een breukje in zijn rechterhand. Zijn team Repsol Honda meldde dat de zesvoudig wereldkampioen in de MotoGP nader onderzoek laat doen in een ziekenhuis in Barcelona.

Márquez speelde een ietwat bedenkelijke rol in de beginfase van de openingsrace van dit jaar op het circuit van Portimão. De Spanjaard startte van poleposition, maar kwam slecht weg en viel terug naar de vierde plaats. De Portugees Miguel Oliveira had een bliksemstart en schoot van de vierde naar de eerste plaats. In een poging verloren terrein goed te maken, reed Márquez publiekslieveling Oliveira ondersteboven. Beide racers vielen uit.

De wedstrijdleiding strafte Márquez vrij mild. Hij moet over een week in de Grote Prijs van Argentinië in twee ronden een extra lus rijden. “Het spijt mij. Dit ongeluk was mijn fout, ik verdien het om gestraft te worden,” zei hij.

Een handbreuk zou erger zijn voor Márquez, die begin 2020 zijn arm brak door een val en sindsdien vier keer is geopereerd. Hij speelde de afgelopen twee seizoenen geen rol van betekenis in het kampioenschap.