Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Spanjaard Larrazábal wint KLM Open, Caron beste Nederlandse golfer

Door onze sportredactie

Pablo Larrazábal heeft zondag het KLM Open op zijn naam geschreven. De Spaanse golfer ging op de baan in Cromvoirt als leider de slotronde in en gaf de voorsprong niet meer uit handen.

De veertigjarige Larrazábal behield zijn leidende positie met een laatste rondgang van 69 slagen en een totaal van 275 slagen (-13). Zijn landgenoot Adrian Otaegui eindigde als tweede met twee slagen meer. De Zuid-Afrikaan Deon Germishuys en de Deen Rasmus Hojgaard deelden de derde plek met 278 slagen.

Rowin Caron was de beste Nederlander. Na een laatste ronde van 70 kwam hij uit op 281 slagen en eindigde daarmee als gedeeld achtste. Lars Meijel had een goede slotronde van 68 slagen. Met een totaal van 283 slagen steeg hij 32 plaatsen naar plek zestien.

Joost Luiten moest terrein prijsgeven na een slotronde van 73. Met 284 slagen werd hij gedeeld 21ste. In 2013 en 2016 was Luiten nog de beste op het KLM Open. Beide edities werden op een andere baan gespeeld, in respectievelijk Zandvoort en Spijk.

"Ik ben na donderdag alleen maar weggezakt", reageerde Luiten, geciteerd door Golf.nl. "Ik ben dus zeker niet tevreden, maar dat is golf. Als je je aandacht er niet bijhoudt en even verslapt, loop je achter de feiten aan."

Lees meer over:

Golf