Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Slot ziet 'complete controle' bij Feyenoord: 'Niet vaak zo rustig toegekeken'

Door onze sportredactie

Arne Slot is wederom zeer tevreden over het spel van Feyenoord, dat zaterdag met 3-1 te sterk was voor Go Ahead Eagles. De Rotterdammers hebben nu vijf keer op rij gewonnen in de Eredivisie.

"We waren negentig minuten dominant met complete controle op het veld. Al was het de eerste helft nog geen kansenfestijn en vond ik ons in de tweede helft wel beter", zei Slot een uur na de wedstrijd in De Kuip.

De trainer zag Yankuba Minteh vlak voor het rustsignaal 1-0 maken, nadat enkele minuten eerder een doelpunt van de Gambiaanse aanvaller was afgekeurd vanwege hands van Mats Wieffer. In de tweede helft liep Feyenoord via goals van Calvin Stengs en Santiago Giménez uit naar 3-0.

Het doelpunt van Go Ahead-aanvaller Sylla Sow in de 85e minuut kwam te laat om de wedstrijd nog enigszins spannend te maken. "Als trainer van Feyenoord heb ik niet vaak zo rustig naar een wedstrijd gekeken als vandaag", concludeerde Slot.

Santiago Giménez juicht na de 3-0.Foto: ANP

'Je moet een spits niet meteen wisselen'

Het doelpunt van Giménez was alweer de tiende Eredivisie-goal van de Mexicaan, die in het kampioensseizoen van Feyenoord in totaal vijftien competitiedoelpunten maakte. Tegen Go Ahead duurde het tot de 76e minuut tot Giménez trefzeker was.

"Ik vind dat je een spits niet meteen moet wisselen als hij een keer wat langer moet wachten op een goal. Hij speelde goed en werd wederom geweldig gesteund door het publiek", sprak Slot.

Komende woensdag is Giménez er niet bij in de Champions League-wedstrijd uit tegen Atlético Madrid. Hij zit dan zijn tweede en laatste Europese wedstrijd schorsing uit en wordt waarschijnlijk in de basis vervangen door Ayase Ueda. De Japanner kwam tegen Go Ahead als invaller in het veld voor Giménez, vlak nadat die de 3-0 had gemaakt.