Netherlands
This article was added by the user Penelope Carter. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Skelet dinosaurus uit Jurassic Park voor 12,4 miljoen dollar geveild

Het skelet van een dinosaurus die model stond voor de bloeddorstige velociraptors uit de film Jurassic Park is donderdagavond op een veiling in New York voor 12,4 miljoen dollar (11,9 miljoen euro) verkocht.

Het 110 miljoen jaar oude fossiel bracht daarmee ruim twee keer zoveel op als verwacht, meldt veilinghuis Christie's aan The New York Times.

Het skelet is van een Deinonychus antirrhopus, een vleeseter die in groepen joeg en zijn prooi greep met de vogelachtige klauwen aan zijn achterpoten. Het beest dankt zijn wetenschappelijke naam ook aan die klauwen. Deinonychus betekent: afgrijselijke klauw.

In Jurassic Park (1993) worden de bloeddorstige jagers velociraptors genoemd, omdat Michael Crichton - auteur van het boek waarop de film is gebaseerd - dat dramatischer vond klinken. Velociraptors waren veel kleiner dan de monsters in het verhaal van Crichton.

Dankzij Jurassic Park is Deinonychus antirrhopus een van de bekendste dinosaurussen, maar als fossiel is het een van de zeldzaamste. Het skelet met de naam Hector dat donderdagavond werd verkocht, geldt met 126 originele botten als het compleetste skelet dat ooit is gevonden. Het was eigendom van een privéverzamelaar. Wie de nieuwe eigenaar van Hector is, heeft het veilinghuis niet bekendgemaakt.