Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Skateboardster Zwetsloot komt meerdere keren ten val en loopt WK-finale mis

Door onze sportredactie

De halve finales van het WK skateboarden in de Verenigde Arabische Emiraten zijn voor Roos Zwetsloot uitgedraaid op een nachtmerrie. De Nederlandse kwam zaterdag meermaals ten val.

De 22-jarige Zwetsloot was bezig aan een degelijke eerste run totdat ze ten val kwam. Daardoor kreeg ze een dusdanig lage score dat een finaleplaats ver weg was.

Dat de Utrechtse in de tweede run enorm veel risico nam om haar achterstand te repareren, droeg eraan bij dat ze twee keer onderuitging. De daaropvolgende single tricks verliepen met nieuwe valpartijen niet veel beter.

Zwetsloot moest bij de eerste acht eindigen, maar dat zat er geen moment in. Met een score van 25,75 punten eindigde ze als laatste. De Japanse Rizu Akama zette met 253,65 punten het beste resultaat neer.

Zwetsloot zette vrijdag in de kwartfinales met 82,58 punten nog de beste score neer. In een eerder stadium viel al het doek voor Candy Jacobs en Keet Oldenbeuving.

Het WK in het emiraat Sharjah telt mee voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs. Het tweede kwalificatiemoment voor de Spelen vindt plaats in juni tijdens de Rome Street Skateboarding Contest.

De 22-jarige Zwetsloot eindigde in 2021 op de Olympische Spelen van Tokio op de vijfde plaats. Skateboarden debuteerde in Japan als olympische sport.