Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

RTL zoekt koper voor techtitel Bright

Nieuws -

RTL Nederland wil Bright verkopen en verwacht over enkele weken al helderheid te kunnen geven over de toekomst van de titel. De techtitel groeit vooral sterk met zijn videoproducties, zowel op YouTube als op TikTok.

RTL Nieuws bevestigt aan Villamedia, een uitgave van journalistenbond NVJ, dat er met externe partijen wordt gesproken over het losweken en verkopen van Bright. Het betreft het intellectueel eigendom en de redactie.

Met hoeveel en welke partijen wordt gesproken, weet Villamedia niet.

De eerste editie van het tijdschrift Bright verscheen in 2005. De titel is opgericht door Oscar Kneppers en Erwin van der Zande. Laatstgenoemde ging mee naar RTL Nieuws toen zijn geesteskind in 2015 werd overgenomen door de nieuwsorganisatie. In 2020 verdween Bright als aparte titel en werd het onderdeel van de techsectie van RTL Nieuws.

Op YouTube bestaat Bright nog wel als aparte titel. Daar heeft het 305.000 abonnees. In september 2019 stond de teller nog op honderdduizend. Op Twitter heeft de titel 48.000 volgers, ongeveer zoveel als op Instagram. Op TikTok tikt het binnenkort de half miljoen aan.

Waarom RTL Bright wil verkopen, is niet bekend. Mogelijk hangt het samen met een strategische heroriëntatie die RTL Nederland doorloopt. De fusie met Talpa Network ging niet door. Wellicht maakt de organisatie zich op voor een alliantie met een andere partij.