Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

RKC-doelman Vaessen bij kennis na reanimatie uit voorzorg tijdens wedstrijd tegen Ajax

Door onze sportredactie

De Eredivisie-wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is zaterdag definitief gestaakt na een zorgelijke medische situatie van RKC-doelman Etienne Vaessen. De 28-jarige Vaessen bleef liggen na een botsing en werd uit voorzorg gereanimeerd. Hij was snel weer bij kennis en is overgebracht naar het ziekenhuis.

"Etienne is aanspreekbaar, maar hij weet totaal niet meer wat er gebeurd is", vertelde Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC voor de camera van ESPN.

Het incident met Vaessen gebeurde in de 84e minuut bij een stand van 2-3 in het voordeel van Ajax. De keeper kwam hard in botsing met de schoen van Ajax-spits Brian Brobbbey.

Brobbey leek de bal niet helemaal goed aan te nemen. In een poging nog te scoren, raakte de spits de keeper van RKC op zijn linkerslaap. Vaessen was meteen bewusteloos en veel van zijn medespelers reageerden geschokt. Sommige spelers lieten hun emoties de vrije loop, ook omdat ze zagen dat Vaessen werd gereanimeerd.

"Etienne reageerde niet meer", zei Van Mosselveld. "Het medisch protocol is dat je dan moet reanimeren. Gelukkig was het - zoals het er nu naar uitziet - niets met het hart. Het lijkt erop dat het kwam door de botsing van de voet van Brobbey tegen het hoofd. Op het veld reageerde Vaessen al."

Beste RKC'ers,

Wij zijn enorm geschrokken door het incident op het veld met onze keeper Etienne Vaessen. We kunnen mededelen dat hij, na uitgebreid medisch onderzoek, bij kennis is en voor nader onderzoek naar het ziekenhuis is vervoerd.

Wij wensen Etienne heel veel kracht en… pic.twitter.com/P5F3MNW4ZF

— RKC Waalwijk (@RKCWAALWIJK) September 30, 2023

Vaessen werd behandeld in kleedkamer RKC

Stewards van RKC renden het veld op en schermden Vaessen af met dekens, zodat de televisiecamera's zijn letsel niet in beeld konden brengen. Hij werd na zo'n vijf minuten met een brancard van het veld gedragen.

Ongeveer een uur nadat de wedstrijd was gestaakt kwam RKC met het bericht dat Vaessen bij kennis is en inmiddels per ambulance was overgedragen naar het ziekenhuis. De Brabander, die sinds 2016 voor RKC speelt, was eerst nog behandeld in de kleedkamer.

Aanvankelijk werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Na enkele minuten werd besloten het duel, dat om zaterdagavond om 21.00 uur begon, niet meer uit te spelen. "De wedstrijd is definitief gestaakt", riep de stadionspeaker om. "De spelers zijn te aangeslagen om verder te spelen."

De KNVB moet nu beslissen wat er met de wedstrijd gaat gebeuren.