Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Reizigers uren vast op veerboot bij Holwert door kapotte autobrug

De autobrug in de haven van Holwert in Friesland is kapot, waardoor tientallen tot honderd passagiers al uren vastzitten op de veerboot die van Ameland naar Holwert voer. Het gaat om mensen die met de auto zijn, alle andere passagiers konden van de boot af. De boot kwam om 19.50 uur aan in Holwert.

De autobrug gaat niet naar beneden, waardoor de auto's niet gelost kunnen worden, zegt Ger van Langen, directeur van rederij Wagenborg. "De boot is vol, dus er zijn ongeveer 65 auto's die vastzitten. Het gaat ongeveer om honderd mensen die gedupeerd zijn, dat maakt het wel heel ingewikkeld."

Lierkabel afgebroken

Volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat Noord-Nederland is de lierkabel afgebroken. Daarmee gaat de brug omhoog en omlaag. "De kabel is gebroken en zit vast in het mechanisme. Daar zit geen beweging meer in."

Het duurt nog uren voordat de brug weer omlaag kan, zegt de woordvoerder. "Dit gaat wel tot diep in de nacht duren. Als het meezit, is het defect tussen 03.00 en 04.00 uur vannacht verholpen." Naar verwachting is de dienstregeling morgen niet ontregeld.

Er was ook een andere veerboot vanuit Ameland onderweg naar Holwert, maar die is teruggekeerd omdat er maar één veerboot tegelijk in de haven kan liggen.