Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Regeer verlaat Ajax en zet loopbaan voort bij FC Twente: 'Trots op deze stap'

Door onze sportredactie

Youri Regeer verruilt Ajax voor FC Twente. De Nederlandse middenvelder annex verdediger tekent in Enschede een contract tot 2027 en hoopt daar een volgende stap in zijn carrière te zetten.

De negentienjarige Regeer is een product van de jeugdopleiding van Ajax, maar wist niet door te breken in het eerste elftal. Het bleef bij zes optredens in de Eredivisie. De Haarlemmer speelde wel 91 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax.

Bij FC Twente mag Regeer proberen een vaste plek in de hoofdmacht te bemachtigen. "Ik ben ontzettend trots op deze mooie stap in mijn carrière", zegt hij vrijdag op de site van de tukkers. "Ik hoop mij verder te ontwikkelen binnen deze prachtige club en kan niet wachten om te beginnen aan het nieuwe seizoen."

Regeer heeft bij FC Twente een verbintenis voor de komende vier jaar getekend. Zijn contract in Amsterdam liep tot de zomer van 2025. Het is niet bekend hoeveel geld er met de transfer gemoeid is.

In Enschede is verheugd op de komst van Regeer gereageerd. "Youri is een groot talent en een vrij complete en multifunctionele speler", vertelt technisch directeur Jan Streuer, die na de zomerstop wordt opgevolgd door Arnold Bruggink. "Hij speelt al enkele jaren op een goed niveau en is eraan toe om een nieuwe stap te maken."

FC Twente is momenteel nog in een felle strijd om Europees voetbal verwikkeld. De ploeg van scheidend trainer Ron Jans, die wordt opgevolgd door Joseph Oosting, speelde donderdag met 1-1 gelijk bij Sparta in het heenduel in de finale van de play-offs. Zondag valt de beslissing in De Grolsch Veste. De winnaar van de tweestrijd mag volgend seizoen aantreden in de tweede voorronde van de Conference League.