Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Rechter past cao Beroepsgoederenvervoer toe op bezorgers Deliveroo

Nieuws -

Bezorgers van Deliveroo vallen als medewerker onder de cao Beroepsgoederenvervoer en moeten dus ook als medewerker betaald worden. Die uitspraak deed de rechtbank Amsterdam vandaag in de zaak die FNV sinds 2018 voert tegen de maaltijdbezorger.

De uitspraak van vandaag gaat over een groep van twaalf bezorgers die voor 2018 in loondienst hebben gewerkt bij Deliveroo. Zij eisen een loonnabetaling op basis van de cao Beroepsgoederenvervoer.

Eind 2021 oordeelde de rechter in hoger beroep dat ze onder die cao vallen. ‘Het is voor deze groep heel fijn dat na zoveel jaren duidelijkheid komt. Sommige loonnabetalingen gaan terug tot 2016’, aldus Dijkman.

FNV strijdt al jaren tegen bedrijven als Deliveroo, Uber en Temper. Deze bedrijven houden vol dat hun medewerkers ZZP-ers zijn, maar in de praktijk blijkt dat niet te kloppen. De medewerkers worden wel degelijk aangestuurd en hebben heel weinig zeggenschap over tarieven en voorwaarden. Gevolg is dat ze hun eigen verzekeringen, vrije dagen en pensioenen moeten betalen en regelen.