Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Real Madrid-icoon Ramos helpt Barcelona aan drie punten, Malen wint met Dortmund

Door onze sportredactie

FC Barcelona heeft vrijdag zonder de geblesseerde Frenkie de Jong de uitwedstrijd tegen Sevilla met 0-1 gewonnen met dank aan een eigen doelpunt van Sergio Ramos. Donyell Malen won eerder op de avond met Borussia Dortmund in de Duitse Bundesliga met 1-3 van Hoffenheim.

Het is de tweede wedstrijd op rij dat FC Barcelona niet kan beschikken over De Jong, die met een enkelblessure ontbreekt en hoogstwaarschijnlijk ook de aanstaande interlands van Oranje tegen Frankrijk en Griekenland mist.

De ploeg van trainer Xavi creëerde niet veel, maar kreeg hulp van een oude bekende. In de 77e minuut gaf Barcelona-jongeling Lamine Yamal een voorzet, die door verdediger Ramos knullig in eigen doel werd gewerkt.

Dat uitgerekend Ramos een eigen doelpunt maakte is saillant. De verdediger kwam tussen 2005 en 2021 uit voor aartsrivaal Real Madrid en ging in onderlinge confrontaties met Barcelona regelmatig over de schreef. Hij werd in zijn tijd als verdediger van Real Madrid maar liefst vijf keer met rood van het veld gestuurd tegen FC Barcelona, wat uiteraard een record is.

Na het cadeautje van Ramos kwam Barcelona niet meer in gevaar, waardoor het na de midweekse gelijkspel tegen Mallorca (2-2) weer de volle drie punten bij kon schrijven. 'Barça' staat voorlopig eerste in La Liga, maar kan de koppositie dit weekend nog kwijtraken aan Girona of Real Madrid. Die ploegen treffen elkaar zaterdagavond.

Dortmund voor even koploper

Dortmund won eerder op de dag met Malen in de basis van Hoffenheim, waar Wout Weghorst ontbrak met een blessure. Dortmund profiteerde na 18 minuten van een fout van Hoffenheim-verdediger John Brooks en had in de persoon van Niclas Füllkrug een koele afmaker.

Hoffenheim kwam nog voor rust vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte via Andrej Kramaric, maar op slag van rust zorgde Marco Reus voor de hernieuwde voorsprong voor Dortmund.

In de tweede helft knalde Robert Skov namens Hoffenheim een vrije trap tegen het aluminium. Kort daarna moest Dortmund met tien man verder, na een tweede gele kaart voor linksback Ramy Bensebaini.

Diep in blessuretijd maakte verdediger Julian Ryerson er nog 1-3 van. Borussia Dortmund steeg door de overwinning naar de koppositie in de Bundesliga, maar kan die dit weekend weer kwijtraken aan Bayern München en Bayer Leverkusen.