Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

PvdA-leider Kuiken wil teleurgestelde D66-kiezer verleiden

Auteur : ANP

PvdA-leider Attje Kuiken richt voor de tweede keer in korte tijd haar pijlen op D66-vicepremier Sigrid Kaag. In een toespraak tijdens een gezamenlijke partijbijeenkomst met GroenLinks roept zij haar aanhang op het linkse verhaal onder de aandacht te brengen bij 'je vrienden die ooit vielen voor nieuw leiderschap', verwijzend naar de belofte waarmee D66 hoge ogen gooide bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.

PvdA-leider Kuiken met fractievoorzitter Jesse Klaver van GroenLinks, tijdens het gezamenlijke congres in Den Bosch
PvdA-leider Kuiken met fractievoorzitter Jesse Klaver van GroenLinks, tijdens het gezamenlijke congres in Den Bosch (ANP / Sem van der Wal)

Kuiken nam Kaag vorige maand al op de korrel tijdens een nieuwjaarsspeech. De D66-leider had kort daarvoor zelf hard uitgehaald naar rechts-extremisten en complotdenkers. Daarop verweet Kuiken haar dat zij onvoldoende oog heeft voor de maatschappelijke problemen die hun denkbeelden van een vruchtbare voedingsbodem voorzien.

Linkse wolk

Ook de VVD moet het opnieuw ontgelden. Premier Mark Rutte, die vorige week in een interview waarschuwde dat hardwerkende Nederlanders het gelag betalen als de 'linkse wolk' van PvdA en GroenLinks het voor het zeggen krijgt, 'vult de krantenpagina's met bangmakerij', zegt Kuiken. Hij doet dat volgens haar 'namens de pandjesbazen' en grote bedrijven. 'Als rechts het heeft over 'hardwerkend Nederland', dan gaat het niet over u', waarschuwt de PvdA-voorvrouw.

Rutte mist bovendien een eigen verhaal, vindt Kuiken, die de gezamenlijke bijeenkomst en de aanstaande campagne meerdere keren historisch noemde.

Lees ook | PvdA en GroenLinks trappen apart en toch samen campagne af

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen