Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

PSG zegt kampioensfeest af wegens zorgelijke situatie doelman Rico

Door onze sportredactie

Het kampioensfeest van Paris Saint-Germain gaat niet door. De Franse club vindt het ongepast om de elfde landstitel te vieren terwijl reservekeeper Sergio Rico in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.

"We zijn in gedachten vooral bij Rico, bij zijn vrouw, zijn moeder en zijn familie. We proberen op het veld ons best te doen, maar dat is lastig", zei PSG-coach Christophe Galtier op een persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Clermont Foot.

Een dag na het winnen van de landstitel kwam de 29-jarige Rico ten val tijdens een ritje op zijn paard. Het dier zou de doelman daarna een trap tegen zijn nek hebben gegeven. Rico werd per helikopter naar het ziekenhuis in Sevilla vervoerd. Hij liep een ernstige hoofdblessure op en ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Voorafgaand aan de Europa League-finale tussen Sevilla en AS Roma droegen de spelers van Sevilla woensdag een shirt met de tekst "Vamos Sergio, we staan achter je". Rico keepte zeven seizoenen voor Sevilla.

In 2019 maakte Rico de overstap naar Paris Saint-Germain, waar hij achter Gianluigi Donnarumma reservedoelman is. De recordhouder kroonde zich zaterdag opnieuw tot kampioen van Frankrijk.

De spelers van Sevilla droegen voorafgaand aan de Europa League-finale speciale shirts voor voormalig Sevilla-keeper Sergio Rico.Foto: Getty Images

Lees meer over:

Paris Saint-Germain Voetbal