Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Primeur! Deze bijzondere en zeldzame Land Rover is in Nederland

Everrati Land Rover Series II

Veel elektrische auto’s vinden nogal snel hun weg naar Nederland, maar zo bijzonder en zeldzaam als deze zijn ze niet zo vaak. We mogen een wel heel fraaie Land Rover Series II verwelkomen.

Het gaat hier om een Land Rover Series II van Everrati. Dat is een naam die je mogelijk wel kent. Everrati is een Brits bedrijf dat is gespecialiseerd in elektrische aandrijflijnen voor klassiekers. Het bedrijf maakte eerder al naam met elektrische versies van de Porsche 911 (964) en Ferrari GT40. Dat het niet alleen om exotische bolides draait, blijkt uit deze Land Rover. Helemaal bijzonder is dat dit de eerste auto van Everrati is die voet op Europees grondgebied zet. En dan ook nog in Amsterdam!

Prins Bernhard

We weten zelfs wie de eigenaar van deze Everrati met gele platen is. De Britten melden namelijk vol trots dat Shane Happach de gelukkige eigenaar van de klassieke EV is. Hij is werkzaam in de financiële technologie en een zogenaamde early adopter van duurzame, luxe mobiliteit. Zo bezit hij ook een yacht van het Nederlandse Waterdream, een bedrijf dat werd opgericht door Prins Bernhard. Vandaar dat je die boot hier ook op bijna elke foto zien.

Goed, wat krijgt de heer Happach dan precies? Ten eerste een auto die – uiteraard – volledig is goedgekeurd door de RDW. Everrati heeft immers hard gewerkt aan het koetswerk, chassis en de wielophanging van de Land Rover Series II. Bovendien zijn alle onderdelen versterkt en verbeterd waar nodig, om op de meest optimale manier onderdak te bieden aan een nieuwe elektrische aandrijflijn.

Actieradius Everrati Land Rover Series II

De Land Rover heeft twee elektromotoren, die samen 150 pk en 300 Nm genereren. De 60 kWh-batterij maakt een bereik van 150 mijl (ofwel 240 kilometer) mogelijk. Dat is net zoveel als de originele Land Rover Series II, stelt Everrati. ‘Hun’ Land Rover Series II bevat ook een 4WD-systeem en kan zowel AC als DC laden.

Al met al staat er een bijzondere Land Rover Series II, met ontzettend veel aandacht voor detail. Everrati is zeker niet de enige partij die zich in dit soort conversies specialiseert, maar het is wel een heel jonge. Het bedrijf werd pas in 2019 opgericht en heeft de laatste vier jaar al heel veel iconische modellen van een elektrische aandrijflijn voorzien, waaronder de Porsche 964, Ford GT40, Mercedes-Benz SL Pagoda en Range Rover Classic.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Primeur! Deze bijzondere en zeldzame Land Rover is in Nederland