Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

President Erdogan roept in speech op tot eenheid en haalt uit naar rivaal

Feestende Erdogan-aanhangers in Istanbul

In een overwinningsspeech tegenover duizenden mensen heeft president Erdogan opgeroepen tot eenheid en solidariteit. "Dit vragen we met heel ons hart", zei Erdogan.

Ook bedankte hij zijn kiezers. "Ik wil iedere burger bedanken die denkt dat ik in staat ben om dit land nog vijf jaar te besturen", zei hij tegen zijn aanhangers bij zijn presidentieel paleis in Ankara.

Volgens de herkozen president zijn er geen verliezers. "Niemand heeft vandaag verloren. Alle 85 miljoen inwoners hebben gewonnen. Onze natie heeft gewonnen en onze democratie heeft gewonnen."

Beterschap

Verder zei Erdogan gisteravond dat de inflatie het meest urgente probleem is voor het land, maar beloofde beterschap. Ook zei hij dat hij van plan is om alle geschillen achter zich te laten en zich te "verenigen achter nationale waarden en dromen." Wel haalde hij daarna uit naar de oppositie en beschuldigde hij oppositieleider en rivaal Kilicdaroglu ervan de kant van terroristen te kiezen.

Kilicdaroglu noemde de verkiezingen gisteravond de "oneerlijkste verkiezingen in jaren." Al heeft hij de uitkomst niet betwist.

Erdogan won gisteravond de tweede en de beslissende ronde van de presidentsverkiezingen. Erdogan kreeg 52 procent van de stemmen, oppositieleider Kilicdaroglu kreeg 48 procent.