Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Portugal verliest zonder Ronaldo van Zwitserland en ziet Spanje passeren

Portugal is zondag de koppositie in groep 2 van divisie A van de Nations League kwijtgeraakt aan Spanje. Zonder Cristiano Ronaldo, die door bondscoach Fernando Santos op vakantie werd gestuurd, verloren de Portugezen met 1-0 van Zwitserland. Spanje profiteerde door met 2-0 van Tsjechië te winnen.

Spanje komt door de overwinning na vier wedstrijden op acht punten, één meer dan Portugal. Zwitserland was nog puntloos, maar komt nu in de buurt van Tsjechië (vier punten) en mag blijven hopen op handhaving.

Het enige doelpunt in het Stade de Genève, waar ook opvallend veel Portugese fans zaten, viel al in de eerste minuut. Spits Haris Seferovic kopte na 55 seconden raak in de verre hoek en zette Zwitserland zo verrassend op voorsprong.

Portugal beet pas in de tweede helft stevig van zich af en was dicht bij de gelijkmaker. De Zwitserse doelman Jonas Omlin ontpopte zich met een aantal fraaie reddingen echter tot de held van de thuisploeg.

Ronaldo scoorde vorige week nog twee keer in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Zwitserland. Hij reisde echter niet mee naar Genève omdat de bondscoach besloot de 37-jarige aanvaller net als João Moutinho en Raphaël Guerreiro rust te geven.

Spanje greep de eerste plaats in de poule door Tsjechië in Málaga met 2-0 te verslaan. Carlos Soler scoorde halverwege de eerste helft, Pablo Sarabia zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing.