Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Politie Memphis heft omstreden straatunit Scorpion op na fatale arrestatie

Door onze nieuwsredactie

Het politiekorps van de Amerikaanse stad Memphis heeft zijn straatunit Scorpion opgeheven. De politieafdeling ligt zwaar onder vuur, omdat agenten buitensporig geweld hebben gebruikt tijdens een arrestatie. Dat geweld heeft geleid tot de dood van de zwarte Amerikaan Tyre Nichols.

De politie is tot het besluit gekomen na gesprekken met de familie van Nichols. Daarnaast is er gesproken met leiders van verschillende gemeenschappen en leden van unit die niets met de arrestatie van Tyre Nichols te maken hadden.

"De agenten die deel uitmaken van de unit staan volledig achter deze stap. Nu de verschrikkelijke daden van een aantal leden Scorpion in een kwaad daglicht hebben gesteld, moeten wij als politiekorps van Memphis proactief handelen", meldt de politie in een verklaring.

Videobeelden van de mishandeling van Nichols door vijf agenten zijn vrijdagavond vrijgegeven. De beelden leidden tot demonstraties in meerdere Amerikaanse steden.

President Joe Biden zei "woedend en verdrietig" te zijn na het zien van de beelden. Zowel de president als de familie van Nichols riep op tot vreedzame protesten. De demonstraties zijn geweldloos verlopen.

Lees meer over:

Verenigde Staten Buitenland