Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Peter Gillis eist 1,7 miljoen euro van Nicol Kremers

Portretten Van Ondernemer Peter Gillis,portretten Van Peter Gillis, Ondernemer

Peter Gillis wil dat Nicol Kremers hem bijna 1,7 miljoen euro betaalt omdat zij zich in interviews negatief heeft uitgelaten over hem. Dat bevestigen Sébas Diekstra, die Kremers bijstaat in de mishandelingszaak tegen haar ex, en haar management na berichtgeving van het AD. Gillis zou eisen dat Kremers binnen drie dagen een bedrag van 1,68 miljoen euro naar hem overmaakt.

Het bedrag zou gebaseerd zijn op een vaststellingsovereenkomst die Gillis en Kremers getekend zouden hebben toen zij hun relatie in februari 2022 beëindigden. Daarin zou staan dat Kremers zich niet zou uitlaten over onder meer de relatie met de vakantieparkenhouder. Omdat zij dat in meerdere interviews wel gedaan heeft, wil Gillis nu geld zien. De manager van Kremers bevestigt dat er inderdaad een vaststellingsovereenkomst is getekend, maar dat zij die nu pas heeft gekregen. “Nicol kon dus moeilijk precies weten waar ze rekening mee moest houden.”

Diekstra meent dat het erop lijkt dat “hiermee gepoogd wordt om Kremers de mond te snoeren over de mishandeling waarvoor de heer Gillis vervolgd wordt door het Openbaar Ministerie en de andere strafbare feiten waarvan aangifte door haar is gedaan”. Het management van Kremers vermoedt dat Gillis poogt Kremers “het zwijgen op te leggen en de autobiografie te dwarsbomen waar natuurlijk ook veel schokkende punten onthuld worden”. Kremers werkt aan een boek waarin ook haar relatie met Gillis wordt besproken.

Tegen Gillis loopt nog altijd een mishandelingszaak. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan dat hij zijn ex onder meer in haar rug en neus zou hebben gebeten. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak zou aanvankelijk eind augustus plaatsvinden, maar is verschoven omdat Kremers later alsnog besloot aangifte tegen Gillis te doen. Een nieuwe datum is vooralsnog niet gepland.