Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Peter Bosz is de nieuwe coach van PSV

Het hing al in de lucht en nu is het definitief: Peter Bosz is de nieuwe trainer van PSV. Dat meldt Voetbal International. De 59-jarige coach wordt de opvolger van Ruud van Nistelrooij.

Peter Bosz zat al een tijdje zonder club nadat hij vorig jaar vertrok bij Olympique Lyon. Daarvoor was Bosz onder meer trainer van Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund en Ajax. De oefenmeester staat bekend om zijn aanvallende en attractieve spel, maar werd bij geen enkele club als coach ooit landskampioen.

Volgens Voetbal International hebben PSV en Bosz op hoofdlijnen een akkoord bereikt en worden de handtekeningen maandag worden gezet.

Voorbereiding
Voor PSV komt daarmee een eind aan de onverwachte zoektocht naar een nieuwe coach. Van Nistelrooij stapte vorig seizoen tot ieders verrassing een halve week voor de laatste competitiewedstrijd tegen AZ op. Hij voelde te weinig vertrouwen.

PSV begint met Bosz op maandag 3 juli aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 26 juli speelt PSV de eerste oefenwedstrijd tegen stadsgenoot FC Eindhoven. Vijf dagen later oefent PSV tegen Nottingham Forest FC, de nummer 16 uit de Engelse Premier League. Beide wedstrijden zijn in het Philips-stadion.

Bosz zal ook met PSV strijden voor een Champions League-kwalificatie. De Eindhovenaren werden afgelopen seizoen tweede in de Eredivisie en spelen daarom in de voorronde van het belangrijkste Europese clubvoetbaltoernooi.

LEES OOK:

Van Nistelrooij blijft PSV'er na vertrek: 'Zal club altijd blijven steunen'

PSV naar voorronde Champions League na 2-1 overwinning op AZ