Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Pérez en Red Bull weer op één lijn na gesprek over voorlaten van Verstappen

Sergio Pérez heeft de teleurstelling van vorig weekeinde tijdens de Grand Prix van Spanje achter zich gelaten. Dat zei de ploeggenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing vrijdag in Monaco.

Pérez kreeg in Barcelona de opdracht het Verstappen niet te moeilijk te maken toen hij tegen het einde van de race op Circuit de Barcelona-Catalunya aan de leiding reed en de Nederlander hem op verse banden naderde.

"Niet echt eerlijk, maar oké", zei Pérez toen direct na de race. De 32-jarige Mexicaan was vertrokken met een strategie van twee pitstops, terwijl voor Verstappen drie pitstops waren ingecalculeerd.

"We hebben na de race met elkaar gesproken. Ik had het gevoel dat we tijdens de race een betere kans hadden met twee pitstops", zei Pérez vrijdag in Monaco over het moment in Spanje.

"Aan het eind van de race was duidelijk dat een strategie met drie pitstops toch beter was. Als je in de auto zit, heb je bepaalde informatie tot je beschikking. Het team heeft een ​​breder beeld."

Sergio Pérez stond in Spanje als de nummer twee op het podium.

Sergio Pérez stond in Spanje als de nummer twee op het podium.
Sergio Pérez stond in Spanje als de nummer twee op het podium.

Sergio Pérez stond in Spanje als de nummer twee op het podium.

Foto: Getty Images

'De sfeer bij Red Bull is uitstekend'

Dat hij Verstappen in Barcelona voor moest laten gaan, betekent niet dat het voor Pérez bij Red Bull Racing verboden is om te winnen, benadrukte de ervaren Mexicaan vrijdag.

"Ze maakten me duidelijk dat ik de volledige steun van het team heb om te winnen", zei hij. "Dat hadden ze niet hoeven zeggen, dat wist ik wel. De sfeer bij Red Bull is uitstekend. Uiteindelijk was iedereen zondag blij. Het teamresultaat was geweldig."

In de eerst twee trainingen op het circuit van Monaco was Red Bull langzamer dan concurrent Ferrari. De eerste dag werd vrijdag afgesloten met de derde tijd voor Pérez en de vierde tijd voor Verstappen, achter Charles Leclerc en Carlos Sainz.