Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Pastoor geniet van historische zege Almere City: 'Dit doet wel wat met me'

Door onze sportredactie

Trainer Alex Pastoor is opgelucht en blij dat Almere City eindelijk een wedstrijd gewonnen heeft in de Eredivisie. De promovendus was zaterdag met 0-2 te sterk voor FC Utrecht en boekte zo de eerste overwinning ooit op het hoogste niveau.

"Dit doet wel wat me. We zaten hier al een tijdje tegenaan te hikken", zei Pastoor na de overwinning in Stadion Galgenwaard voor de camera van Omroep Flevoland.

Het in 2001 opgerichte Almere City, dat in 2005 toetrad tot het betaalde voetbal, begon het Eredivisie-seizoen met vijf nederlagen en een gelijkspel (0-0) tegen Excelsior. Pastoor zag zijn ploeg in de weken steeds beter spelen, maar snakte wel naar de eerste driepunter.

"We kunnen blijven ouwehoeren over dat we ons zo goed ontwikkelen. En dat doen we ook. Maar op een gegeven moment kan de stand tegen je gaan werken. Gelukkig bleven we rustig, terwijl een zege uitbleef. Maar na de goals tegen Utrecht zag je extase, we waren hier dus echt aan toe. Succes is doping."

Blijdschap bij Alex Pastoor na de overwinning in Utrecht.Foto: Pro Shots

'Hebben twee goede goals gemaakt'

Pastoor was extra blij, omdat hij het spel van Almere tegen Utrecht in zijn ogen naar behoren was. "We hebben hier in alle opzichten een goede prestatie geleverd. De wijze waarop we gespeeld hebben geeft meer garantie op een mooie toekomst dan de punten alleen. En we hebben twee goede goals gemaakt", doelde Pastoor op de treffers van Thomas Robinet en Rajiv van La Parra.

Aan de andere kant mocht Almere niet mopperen, omdat Yann Kitala ontsnapte aan een tweede gele kaart en dus rood. Even later kreeg FC Utrecht-invaller Hugo Novoa wel zijn twee gele kaart.

"In goede en in slechte tijden bemoei ik me niet met dit soort zaken", zei Pastoor. "Er waren een boel beslissingen waar Utrecht anders naar zal kijken dan wij. So be it."

Eredivisie-speelronde 7

Lees meer over:

Eredivisie Alex Pastoor Almere City Voetbal