Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ook deze Ferrari Monza SP1 van LEGO kun jij niet betalen

LEGO Ferrari Monza SP1
(Afbeelding: Ferrari)

Als supercarliefhebber met een kleine portemonnee kun je je storten op modelauto’s. Die vormen tenminste geen aanslag op je bankrekening, toch? Dat geldt helaas niet voor deze levensgrote Ferrari Monza SP1 die bijna volledig van LEGO gemaakt is.

In het Deense pretpark Legoland werd het doek getrokken van een Ferrari Monza SP1. De exclusieve Italiaan is naar ware grootte gebouwd en de steentjesleggers zijn maar liefst 339 dagen zoet geweest met het project.

Ferrari Monza SP1

De Ferrari Monza SP1 is een éénpersoons supercar (in de SP2 krijg je er een stoeltje bij), die in 2018 als hoogst exclusieve sportwagen werd geïntroduceerd. Onder de lange motorkap vind je een flinke V12 met 800 pk. Volgens Ferrari worden er slechts 499 exemplaren van gebouwd. Eén daarvan is naar Max Verstappen gegaan. Drie jaar geleden deed de Formule 1-coureur zichzelf een Ferrari Monza SP1 cadeau. Prijskaartje? 1,6 miljoen euro.

LEGO Ferrari Monza SP1

Tsja, niet voor iedereen weggelegd dus. Wie denkt dat de LEGO-versie van de supercar goedkoper is, heeft uiteraard gelijk. Toch gaat het wat ver om het bouwproject betaalbaar te noemen. Het stuur en de wielen onder het bouwwerk komen namelijk van een echte Ferrari. Die wielen zijn op zichzelf al enkele (tien)duizenden euro’s waard.

Ruim 383.000 blokjes LEGO

De rest van de wagen is compleet gemaakt van LEGO. In totaal 383.610 steentjes gebruikt voor het project. Op de officiële site van LEGO zien we dat een standaard rood steentje 22 eurocent kost. Een snelle som met de calculator suggereert dat er voor ruim 84.000 euro aan steentjes is gebruikt om deze Ferrari Monza SP1 te bouwen.

LEGO Ferrari Monza SP1

We kunnen uiteraard niet in je portemonnee kijken, maar 84.000 euro voor een uit de hand gelopen LEGO-project is voor velen boven budget. Gelukkig zijn er goedkopere opties. Zo kost deze set slechts 45 euro en daarvoor krijg je niet één, maar twee supercars. Wel zijn de wagens een tandje kleiner. Maar goed, voor 0,05 procent van het geld dat de LEGO-Ferrari heeft gekost mag je niet klagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Ook deze Ferrari Monza SP1 van LEGO kun jij niet betalen