Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

'Ontvoerd schaap is door oog van naald gekropen', kinderboerderij opgelucht

Het schaap bleek afkomstig van een kinderboerderij in Eindhoven (foto: Facebook Dierenambulance Brabant-Noordoost).
Het schaap bleek afkomstig van een kinderboerderij in Eindhoven (foto: Facebook Dierenambulance Brabant-Noordoost).

Het levende schaap dat zaterdagnacht door agenten tijdens een controle werd gevonden in de kofferbak van een auto langs de A2 bij Boxtel is door het oog van de naald gekropen. Dat denkt Kim van kinderboerderij Eigen Wijs in Eindhoven, waar het dier vandaan kwam. "Waarom zou je zo'n dier anders meenemen?", vraagt zij zich zondagochtend af. "Niet om te knuffelen..."

Het schaap was ontvoerd uit de weide aan de Neushoornstraat in Eindhoven.

"In het verleden is dit ook weleens gebeurd."

Agenten die het schaap zaterdagnacht in de auto ontdekten, konden via het oornummer van het dier zien waar het vandaan kwam en waarschuwden Mark, de beheerder van de kinderboerderij. Zondagmiddag wordt het dier, dat ongedeerd was, 'thuisgebracht'.

Tot die tijd wordt het schaap opgevangen bij het Regionaal Dierenopvangcentrum in Ravenstein. Daar kan het bijkomen van haar hachelijke avontuur.

Mark heeft zo'n ontvoering nog niet eerder meegemaakt sinds hij beheerder is bij de kinderboerderij. "Maar in het verleden is dit weleens gebeurd", weet hij. De schapen die nu nog aan de Neushoornstraat staan, worden binnenkort - net als dit schaap - overgeplaatst naar de locatie van de kinderboerderij aan de Oude Vensedijk in Eindhoven. "Daar staat een hoger hek om de weide heen."

De politie onderzoekt waarom het dier in de kofferbak van de auto met Duits nummerbord lag.

LEES OOK: Levend schaap gevonden in kofferbak van auto op A2: 'Nog nooit meegemaakt'