Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ondernemingskamer neemt Sanderink ook bouwbedrijf Strukton en Oranjewoud af

Centric-topman Gerard Sanderink en zijn partner Rian van Rijbroek

De omstreden ondernemer Gerard Sanderink mag niet terugkeren bij zijn bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Oranjewoud. Ook worden zijn aandelen bij een aparte beheerder ondergebracht, zo heeft de Ondernemingskamer bepaald.

De rechter ziet "gegronde redenen" om te betwijfelen of de eerder als bestuurder geschorste Sanderink na een terugkeer "een juist beleid en een juiste gang van zaken" bij Strukton en Oranjewoud zou kunnen voeren. Ook door de crisis bij beide bedrijven besloot de Ondernemingskamer dat Sanderink voor langere tijd buiten de deur mag worden gehouden.

Hiermee is de teloorgang van de ooit zo succesvolle Sanderink compleet. In november stuurde een rechter hem al weg als topman van zijn ict-bedrijf Centric. Ook toen werden zijn aandelen onder toezicht van een aparte beheerder gesteld. Centric heeft grote publieke instellingen en overheidsdiensten als klant, waaronder De Nederlandsche Bank.

Uitspattingen

Eind april maakte de raad van commissarissen van Strukton en Oranjewoud bekend dat zij de een maand eerder geschorste Sanderink ook definitief weg willen. De uitspattingen van Sanderink zouden "de reputatie van de ondernemingen beschadigen", stelden ze in een persbericht.

Sanderink kwam de afgelopen jaren meerdere keren in opspraak door juridische procedures tegen zijn ex Brigitte van Egten. Daarnaast knoopte hij een relatie aan met Rian van Rijbroek, een omstreden zelfverklaard it-deskundige, onder wier invloed hij zou staan.